Jolene (2008) watch online
Sinners and Saints (2010) online
Into the Abyss (2011) online

De valkparkiet

De valkparkiet is een mooie vogel die in verschillende kleuren (mutaties) voorkomt. De valkparkiet heeft uit nature een grijze kleur met een gele kop. Ze komen oorspronkelijk uit Australië waar ze voornamelijk in de binnenlanden leven. De kustgebieden mijden ze liever. De valkparkiet is een echte groepsdier en daarom raad ik u ook aan om minimaal 2 valkparkieten aan te schaffen, U zult zien dat ze veel vrolijker zijn en net zo tam kunnen worden/zijn.

De valkparkiet heeft een lengte van ± 33 cm waarvan zijn staart een lengte kan bereiken van 15 cm. Ze hebben een gewicht van gemiddeld 100 gram en behalen een leeftijd tot wel 25 jaar.

Een valkparkiet is broedrijp met 9 maanden wat gezien de leeftijd die ze kunnen behalen erg snel is. De valkparkiet legt om de dag een eitje en gaat vaak pas broeden wanneer het 2e of het 3e eitje is gelegd. Ze leggen meestal zo'n 5 á 6 eitjes per nestje wat voor de ouders een grote zorg is om ze allemaal te bebroeden en te voeren. De jongen vliegen met een gemiddelde leeftijd van 4 weken uit het blok en kunnen met 6 á 7 weken verhuizen naar hun nieuwe baasje. Dit kan enkel wanneer het jong zelfstandig eet en drinkt.

Enkele feiten over de valkparkiet:
Valkparkieten kunnen erg hard krijsen/schreeuwen
Met veel training kunnen valkparkieten een paar woorden praten
Valkparkieten kunnen leuke deuntjes fluiten
Een valkparkiet kan rustig een weekend alleen thuis blijven
Een valkparkiet kan tam worden en vindt het dan erg leuk om gekroeld te worden
De valkparkiet is ook een leuk huisdier voor kinderen

 

 

 

Joomla Template - by Joomlage.com