Jolene (2008) watch online
Sinners and Saints (2010) online
Into the Abyss (2011) online

Wie zijn wij

Mijn naam is Desiré en ben geboren op 16-08-1986 in Haarlem. Woon samen met mijn vriend en de diertjes in een klein dorpje genaamd Dinteloord in Noord-Brabant. In mijn leven heb ik vele plekken in het land maar ook in het buitenland gekend. In Bohan (België) is dan ook mijn hobby van vogels houden, opvangen en kweken begonnen.


In de zomer van 2002 zijn wij naar de grotten van Han geweest. Zoals sommigen misschien wel weten wordt je met een treintje naar de grotten gebracht en worden er in dit treintje foto's gemaakt van jou en een vogeltje die je op je schouder krijgt. Bij het zien van dit diertje was ik gelijk verkocht maar ik wist nog helemaal niks van vogels en dus ook niet wat voor vogel dit was.


Na een zoektocht van enkele weken kwam ik er achter dat het om een valkparkiet ging en ben ik mij gaan verdiepen in het vogelsoort. Al snel kwam ik op een groot valkparkieten forum terecht waar ik een man met de naam Paul leerde kennen. Hij was altijd, net als ik, snachts wakker en smorgens slapen. Avonden en nachten lang hebben we samen zitten kletsen over valkjes, films, websites en alles wat maar in ons op kwam. Ik mag wel stellen dat Paul een grote steun was in toch wel een moeilijke periode van mijn leven.


18 december 2003 was dan de dag dat ik mijn allereerste valkparkietje ging op halen en hoe kan het ook anders dat ik haar bij Paul vandaan had. Omdat wij in Bohan woonde en Paul in Zwanenburg was het een hele lange rit, maar zeker een rit waar je erg blij van werd met zo'n prachtig lief en tam valkje in je handen op weg naar huis. In het begin vond ik alles eng en stelde ik vragen aan Paul die ik achteraf misschien net zo goed zelf had kunnen uitdokteren maar Paul was er altijd voor mij en vond geen enkele vraag te stom of te dom.


Hele leuke tijden heb ik met Tailey (mijn eerste valkparkietje) gekend. Ze was 24 uur per dag en 7 dagen per week los en had alleen een klein vinkenkooitje staan waar zij haar behoefte op deed en waar ook haar eten en drinken boven op stonden. 'S nachts sliep Tailey op het voetend van mijn bed en in de ochtend wanneer ze vond dat ik lang genoeg geslapen had kwam ze over het dekbed naar mij toegelopen en ging dan zachtjes aan mijn lip zitten pulken tot ik er wakker van werd. Dit was Tailey haar manier om kusjes te geven en elke dag begon voor mij goed. Helaas gebeurde het enkele jaren later dat Tailey door een ongeluk overleed.


Paul en Tailey hebben mij samen het vogelvirus gegeven en hebben mij dan ook geinspireerd tot deze website.Door Tailey ben ik van het vogelsoort gaan houden en meerdere valkparkietjes ben gaan verzorgen. Toen een van de valkjes een eitje op de bodem van de kooi had gelegd kreeg ik de tip om een broedblok op te hangen en zo werd mijn eerste nestje valkparkietjes geboren. Heel veel hulp heb ik toen gehad van verschillende mensen maar vooral van Paul die mij toen alles heeft verteld over hoe een klein vogeltje groeit. Dit vond ik zo mooi om mee te maken dat ik er toch voor gekozen had een tweede nestje te proberen met een geweldig resultaat. Alle jongen heb ik tam gemaakt en heb ik een goed huisje voor gezocht en na al die jaren heb ik nog steeds contact met enkele van deze jongen.


Ook kreeg ik af en toe de vraag of ik misschien een valkparkietje op wilde vangen en als ik er ruimte voor had was het altijd welkom en werden we 1 grote valken familie.


Na meerdere verhuizingen en een relatie die kapot was gegaan moest ik helaas mijn hobby op een laag pitje zetten en heb ik enkele jaren geen vogels gehad. In 2012 zijn wij verhuisd naar een woning met een grote tuin waardoor er al snel weer een valkparkietje aan ons gezinnetje toegevoegd kon worden. Op mijn verjaardag Kwam er een tam cinnamon bont opaline witmasker popje (Coco) als opvangertje. Coco was met de hand groot gebracht maar helaas kon het vrouwtje waar Coco vandaan kwam haar niet meer houden door longproblemen.
Al snel groeide bij mij het hobby gevoel weer op te komen en kreeg ik plannen om een mooi blokhutje weg te zetten met een mooie voliere eraan vast en natuurlijk een binnenhok zodat de vogeltjes konden schuilen tegen het barre weer wat wij hier in nederland zo goed kennen.


In de zomer van 2013 hebben wij het blokhutje gebouwd en langzaam aan werd mijn hobby weer opgepakt. Meerdere opvang valkjes kwamen op mijn pad en kregen hier een goed huisje. Ook was mijn interesse gewekt door de Pyrrhura waar ik nu ook een koppeltje van heb zitten.
Bijna alle vogels zijn tam en vind het dan ook heerlijk om in het blokhutje te gaan zitten en de vogeltjes lekker hun vrijheid te geven en lekker te kroelen met degene die dit willen.

 

Paul heeft mij geleerd hoe belangrijk het is om goede informatie te krijgen en iemand te hebben die altijd bereikbaar is wanneer je een vraag hebt waar ik hem zeer dankbaar voor ben.

Joomla Template - by Joomlage.com